Hoe een levenlang leren?

Een leven lang leren is cruciaal in een snel veranderende arbeidsmarkt om zo aantrekkelijk mogelijk te blijven. Maar hoe pak je zo'n leven lang leren aan? Hoe zorg je ervoor dat je iets leert wat zowel jij als het bedrijf waar je voor werkt baat bij heeft? Bovendien, hoe leer je nu eigenlijk? Hoewel iedereen verschillende manieren heeft om te leren, zijn de volgende vijf tips behulpzaam bij het ontwikkelen van een eigen leerplan:

Tip 1) Start met een plan :

Het klinkt als een opendeur maar stel jezelf eerst specifieke doelen. Dit helpt zodat je gericht kunt leren. Belangrijke vragen die je jezelf kunt stellen zijn:

  • Wat wil ik bereiken met dit leerplan?
  • Wat wil je aan het einde kunnen of weten?
  • Waarom is dit zo belangrijk voor mij?
  • Wat levert het mij op?

Tip 2) Maak het klein :

Om het leren tot een succes te maken, is het belangrijk om het klein te houden. Zorg ervoor dat je doel is opgedeeld in kleinere doelen (micro doelen). Door kleine en haalbare doelen te stellen, blijf je gemotiveerd om te leren.


Tip 3)  Oefen regelmatig :

Herhaal, herhaal en herhaal. Probeer elke dag een klein beetje te oefenen. Wanneer je elke dag tijd investeert in het leren, zul je merken dat je informatie beter kunt onthouden.


Tip 4) Maak leren leuk :

Probeer leuke en interessante manieren te vinden om te leren. Het kan vaak helpen om er een spel van te maken. Bijvoorbeeld door zoveel mogelijk woorden op te schrijven in een bepaalde tijd. Handig als je ooit een essay gaat schrijven ;)


Tip 5) Beloon jezelf :

Er zijn veel manieren om jezelf te belonen als je een vaardigheid onder de knie hebt. Hier zijn enkele voorbeelden die je kan gebruiken:

 

  • Gun jezelf een leuke activiteit of uitje, zoals een vakantie, een dagje uit, of een lekker etentje.
  • Koop voor jezelf iets leuks, zoals een cadeau, een nieuw boek of spel.
  • Neem een extra dag vrij op je werk om tijd door te brengen met vrienden of familie.
  • Neem een massage of een andere vorm van ontspanning.
  • Laat je vaardigheden zien op je werk en vraag om feedback of waardering van collega's. Dit kan je een gevoel van trots en voldoening geven.

Soms denk ik: leuke tips allemaal, maar het kost mij veel moeite om iets nieuws te leren. Dan weet ik dat het écht nodig is.